Zgodovina Odie's Oil

Kako se je vse začelo - z željo po čistem, nestrupenem "finišu".

Odysseus (izjemna olja in voski Odyseja Cornwalla) je družinsko podjetje, ki ga vodita James in Tracie Tinghitelle iz Floride, in že od leta 1982 razvija izdelke.

James je specialist za obdelavo lesa in ima v lasti JT Studio - izdelujejo tla iz masivnih desk. Nezadovoljen je bil tako z videzom običajnih premazov za les, kot tudi s tveganjem izpostavljenosti kemikalijamin toksinom, ki jih ponuja kemična industrija in proizvajalci površinskih premazov. Zato je iskal varnejšo alternativo tem običajnim izdelkom.

Ali je lahko površinska aščita netoksična in hkrati zagotavlja učinkovit rezultat? To je bilo njegovo vprašanje, na katerega je odgovorilo z izdelkom Odie's Oil.

Pred nekaj leti, ko je družinski član umrl zaradi akutne mieloblastne levkemije, ki so jo pripisali izpostavljenosti kemikalijam zaradi izločanje nevarnih topil, se je odločil, da odkrije boljo in predvsem naravno površinsko zaščito. Brez topil, brez toksinov, enostavno za nanašanje in neverjeten sijaj – to je bilo vodilo. Kmalu je nastal Odie's Oil in hitro je pridobil oboževalce, ki so ga začeli imenovati "čarobni zaključek".

Kljub temu, da je bil izumljen za lastno uporabo ustanovitelja, je bil Odie's tako uspešen, da se je hitro razširil v Združenih državah in je zdaj na poti, da osvoji Evropo!